Be home

Cartesius

Be home

Cartesius

Healthy Urban Living
Langer gezond en gelukkig leven in Cartesius Utrecht.
Healthy Urban Living
Langer gezond en gelukkig leven in Cartesius Utrecht.
Healthy Urban Living
Langer gezond en gelukkig leven in Cartesius Utrecht.

Be connected Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Cartesius Utrecht

Be there

Dynamisch leven op een manier die in balans is met jezelf en je omgeving. Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en groene stadswijk. Een plek om op te laden. Het CAB als je tweede huiskamer. Een groot park om te relaxen, te sporten en waar kinderen buiten kunnen spelen. Vlakbij de binnenstad, naast station Utrecht Zuilen en tegenover de ‘vrijhaven’ van het Werkspoorkwartier. Geluk door verbinding met de bewoners, de omgeving en de natuur. De verkoop van de eerste 178 woningen start binnenkort. Schrijf je nu in!

Community

Be happy

Veel te doen in de omgeving, het is pas echt van waarde als je het kan delen met anderen. Mensen zijn het meest tevreden met hun woonomgeving als ze binding hebben met hun buurt. Daarom maken wij een gezonde stadswijk die alles in zich heeft om elkaar te ontmoeten. Een warme buurt die openstaat voor iedereen. Of het nu door de spannende programmering in het CAB is, of samen sporten in het park, of met een groep bewoners de gemeenschappelijke tuin onderhouden. Het hoeft niet, maar in Cartesius kan het allemaal.

De kracht van community.

Natuur & Biodiversiteit

Be green

Cartesius wordt opvallend groen. Een groot park in het midden van de wijk waar je in alle dynamiek van de stad rust kan vinden. Een groene lus rondom Cartesius waar je heerlijk kunt bewegen. Tussen de woongebouwen komen meer intieme, gemeenschappelijke plekken voor onder andere moestuinen. Niet alleen de buitenruimte wordt groen, maar ook de gebouwen met begroeiing aan de gevel.

We brengen de natuur terug in de stad.

Bewegen

Be fit

Vanaf Cartesius is een groot deel van de stad eenvoudig lopend en met de fiets bereikbaar. Auto’s zijn uit het zicht, je woning staat dichtbij het park en je wandelt of fietst zo de binnenstad in. Of ga je gezellig naar het CAB voor een kop koffie of misschien juist lekker aan het werk in een inspirerende omgeving. Cartesius wordt een gezonde stadswijk waar je als vanzelf wordt gestimuleerd om veel te bewegen. Het nodigt echt uit. Met wat pionnen of jassen is er zo een doeltje gemaakt en ga je voetballen in het park. Vlakbij elk woongebouw zijn ook rustigere tuinen waar je kan ontspannen, een boek kan lezen of gezamenlijk tuinieren.

Cartesius draagt bij aan een gezonder leven.

Zingeving & Ontspanning

Be zen

‘Ikigai’, het hebben van een doel in het leven, een reden om het huis uit te gaan. En wanneer je weer thuis komt, de hectiek achter je te laten. Cartesius biedt de ruimte, middelen en gelegenheid om ook zelf je woonomgeving vorm te geven en te beheren. Zoals samen met de buren de binnentuin in te richten en te onderhouden, of gezamenlijk activiteiten ondernemen als picknicken, een yogasessie of ouderwets klaverjassen.

Zingeving dicht bij huis.

Duurzaamheid

Be conscious

Gezond leven is ook duurzaam leven. Een leven waarin je bewust in harmonie met de natuur leeft. De woningen hebben een laag energieverbruik, zijn toekomstbestendig en maken slim gebruik van bouwmaterialen die herbruikbaar zijn of minder milieubelastend. Cartesius gaat voortvarend aan de slag met de duurzame ambitie van Utrecht, door de jaren heen wordt er steeds weer opnieuw gekeken wat er op dat moment mogelijk is. Het is als duurzaam voorbeeld ook een vliegwiel voor de omliggende wijken.

Onze duurzaamheidsmissie.

Foto: Juri Hiensch

Mobiliteit

Be smart

Modern en flexibel, je kan in Cartesius eenvoudig kiezen hoe je op pad gaat. In de stad heb je eigenlijk geen eigen auto meer nodig. Met de fiets- en wandelroutes ben je snel in de binnenstad. Met de elektrische deelauto’s en de hubs in verschillende steden kan je nog verder. Of je neemt de trein vanaf station Utrecht Zuilen. Mobiliteit in Cartesius is flexibel, duurzaam, eenvoudig en altijd beschikbaar voor de deur.

Het mobiliteitsconcept van Cartesius.

Gezonde voeding

Be healthy

Cartesius maakt gezond leven makkelijk en verleidelijk. Denk aan een seizoensmarkten in het CAB met lokale producten, horeca met geteelde producten uit de moestuin en een supermarkt met breed assortiment van biologische producten. Gezond eten gaat vanzelf als je het op jonge leeftijd al meekrijgt. Schoolklassen leren spelenderwijs meer over gezonde voeding in de heemtuin.

Onze bijdrage aan gezond leven.

Foto: Juri Hiensch

Wetenschap & Meten

Be futureproof

Healthy urban living; Cartesius is de eerste gebiedsontwikkeling in Nederland die dat volledig heeft omarmd. Het is een voorbeeld voor projecten die nu ontwikkeld worden elders in het land en gaat op veel vlakken bijdragen aan een gezondere leefomgeving voor heel Nederland en misschien zelfs de wereld. Om voor de toekomst hier nog meer van te leren, blijven we kijken naar hoe het nog beter kan en we gaan het ook meten. Gemeente Utrecht, RIVM en Universiteit Utrecht denken mee in het verbeteren van deze gezonde stadswijk en voor toepassing elders. Ons ultieme doel: mensen vijf jaar langer te kunnen laten leven door deze gezonde gebiedsontwikkeling! We blijven Cartesius verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Cartesius Utrecht is een ontwikkeling van:

MRP en Ballast Nedam Development